Blue Raffaello Truffles
Ingredience:
2 šálky mletých mandlí
1 šálek celých mandlí
1/3 šálku světlého Agáve sirupu
1 1/2 šálku kokosového mléka
1 1/2 šálku kokosového másla
6 lžic kokosového oleje
1/2 šálku strouhaného kokosu na obalení
2 bílé čokolády, vegan nebo klasik
2 lžičky Blue Spirulina Powder
Postup:
Kokosový olej, kokosové mléko, kokosové máslo a Agáve sirup zahřejeme ve středně velkém rendlíku, na mírném plameni, dokud se úplně nespojí . Směs dejte stranou a nechte lehce vychladnout. Postupně do ní přidávejte mleté mandle. Míchejte i několik minut, dokud není směs úplně hladká. Potom ji dejte do lednice, asi na 1-2 hodiny, aby byla tuhá a podajná pro tvorbu kuliček.
Tvořte malé kokosové kuličky dlaněmi a doprostřed vložte celou mandli.
Rozpusťte bílou čokoládu s jednou lžící kokosového oleje a přidejte do ní Blue Spirulina Powder. Dobře promíchejte a namáčejte kuličky do “modré čokolády”. Nechte zatuhnout na mřížce a obalte v kokosu.
Kuličky vám ve v lednici ve vzduchotěsné nádobě vydrží po dobu až dvou týdnů.
Ať se Vám Raffaelo podaří a všem chutná! Nezapomeňte, že v našich duhových receptech hraje hlavní roli fantazie, takže můžete místo modrých kuliček udělat třeba růžové, fialové nebo i duhové.
Mějte krásné dny :)