Veganskou alternativu pudinku pro nás připravila @bohokristyna
Ingredience na 4 porce :
- 550 – 600 ml kokosového mléka
- 180 g bílého tofu
- 1 polévková lžíce čekankového sirupu
- Špetka soli
- Šťáva z ½ ks limetky
- 200 g kokosové drti mražené / čerstvé
- Kokosový pudinkový prášek
- 2 čajové lžičky Blue Spirulina Powder
- 2 čajové lžičky Butterfly Pea Powder
Na ozdobu :
Fíky
Borůvky
Kokosové chipsy
Postup :
Do kastrolku si vložíme cca 500 ml kokosového mléka, kokosovou drť, nadrobené tofu, sirup, sůl a dáme na střední plamen vařit. Ve zbylém mléce si smícháme kokosový pudink. Jakmile začne mléko vřít, dáme ho stranou a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Dáme zpět na plotnu, přidáme zbylé mléko s pudinkem a cca 2 minutky provaříme. Sundáme z plotny. Můžete si udělat barevnou variantu jako je na fotce. Pár lžic bílého pudinku si dáme stranou, zbylý pudink rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny metličkou zamícháme Blue Spirulinu a do druhé poloviny Butterfly Pea s kapkou limetky. Nyní můžeme servírovat. Do čtyř skleniček vložíme hala bala barevné pudinky. Necháme vychladnout a ztuhnout, poté můžete nazdobit borůvkami, fíky, kokosovými chipsy.