Levandulové sušenky s citronovou marmeládou jsou taaak roztomilé! Recept je od @food.by.katiie ,
která použila náš Purple Carrot Powder na jemnou lila barvu sušenek.
Levandulové sušenky s citronovou marmeládou
Ingredience
Těsto :
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek mandlové mouky
- půl hrnku kokosové mouky
- 4 lžíce kokosového mléka
- Sladidlo
- 2 lžičky Aquafaba
- Půl hrnku změklého vegan másla
- 1 lžička přírodního fialového barviva Purple Carrot Powder
- 1 lžíce levandulových kvítků
Citronová marmeláda :
- půl hrnku březového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Šťáva ze 2 citronu
- Kura z 1 citronu
- Půl hrnku kokosového mléka
- 1 lžíce přírodního žlutého barviva ( sea buckthorn )
Postup
Nejprve udělejte citronovou marmeládu.
Smíchejte všechny ingredience a přiveďte k varu. Vařte cca 5 minut. Poté marmeládu nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice na několik hodin odpočinout.
-mezitím udělejte sušenky-
Smíchejte všechny ingredience kromě levandule a rukama vypracujte pevné, nelepivé těsto.
Zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici (bude se vám s nim lépe pracovat).
Poté ho vyválejte na pomoučeném vále. Na rozvalené těsto přidejte levanduli a ještě ho lehce rozválejte aby se na těsto levandule nalepila. Poté vykrájejte libovolné tvary a pečte cca 10 minut na 170 stupňů.
Sušenky nechte vychladnout a poté je slepte citronovou marmeládou.
Mějte fajn dny,