Levandulové sušenky

Levandulové sušenky s citronovou marmeládou jsou taaak roztomilé! Recept je od @food.by.katiie ,
která použila náš Purple Carrot Powder na jemnou lila barvu sušenek.

 

Levandulové sušenky s citronovou marmeládou

Ingredience

Těsto :

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky 
  • půl hrnku kokosové mouky 
  • 4 lžíce kokosového mléka
  • Sladidlo 
  • 2 lžičky Aquafaba 
  • Půl hrnku změklého vegan másla 
  • 1 lžička přírodního fialového barviva  Purple Carrot Powder
  • 1 lžíce levandulových kvítků

Citronová marmeláda :

  • půl hrnku březového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu 
  • Šťáva ze 2 citronu
  • Kura z 1 citronu
  • Půl hrnku kokosového mléka 
  • 1 lžíce přírodního žlutého barviva ( sea buckthorn ) 

Postup

Nejprve udělejte citronovou marmeládu. 

Smíchejte všechny ingredience a přiveďte k varu. Vařte cca 5 minut. Poté marmeládu nalijte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice na několik hodin odpočinout.  

-mezitím udělejte sušenky-

Smíchejte všechny ingredience kromě levandule a rukama vypracujte pevné, nelepivé těsto. 

Zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici (bude se vám s nim lépe pracovat). 

Poté ho vyválejte na pomoučeném vále. Na rozvalené těsto přidejte levanduli a ještě ho lehce rozválejte aby se na těsto levandule nalepila. Poté vykrájejte libovolné tvary a pečte cca 10 minut na 170 stupňů. 

Sušenky nechte vychladnout a poté je slepte citronovou marmeládou. 

IMG_3462-scaled-e1628668421660

 

Mějte fajn dny,

 

IMG_8427-2

Zpět do obchodu