Nejlepší unicorn dort

Na formu o průměru 20 až 24 cm budete potřebovat následující ingredience

 

1 hrnek polohrubé mouky

1 dcl slunečnicového oleje

1 dcl vlažné vody

1 hrnek cukru krupice

3/4 hrnku oleje

6 vajec

1 kypřící prášek

 

Příprava těsta:

V robotu vyšlehejte vejce s cukrem, dokud směs nezíská světlou barvu. Poté pomalu přidávejte vodu a olej. Nakonec postupně, po lžících, přidávejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Nechte směs chvíli jemně prošlehat, a poté ji promíchejte stěrkou. Připravené těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 25 až 30 minut. Pokud chcete vyšší dort, bude potřeba ho péct o něco déle.

 

Příprava mascarpone krému:

Používejte pouze kvalitní mascarpone a 40% šlehačku. Nejprve vyšlehejte šlehačku a postupně k ní přidávejte mascarpone. Doslaďte podle chuti, ale není potřeba krém příliš sladit. Po vyšlehání rozdělte krém do několika misek podle toho, kolik chcete mít barev. Do každé misky přidejte superfood prášek podle požadované barvy a promíchejte, případně krátce vyšlehejte.

 

Já jsem použila růžový prášek Pink Pitaya powder, žlutou barvu ze Sea Buckthorn powderu a Sweet Manga a Blue Spirulina Powder.

   

Sestavení dortu:

 Korpus rozřízněte na tři vrstvy a vnitřní vrstvy promažte barevným krémem. Nechte si trochu krému na zdobení. Celý dort zvenku potřete bílým krémem a dozdobte pomocí zdobícího sáčku.

Vrstvy dortu můžete prokládat ovocem, jako jsou maliny, plátky jahod nebo borůvky, záleží na vaší fantazii. Stejně tak i vršek dortu můžete ozdobit ovocem podle své chuti.

 

Zdobení:

 Na vytvoření rohů, očí a uší jsem použila modelovací hmotu z kakaového másla, kterou lze zakoupit v cukrářských potřebách. Tato hmota je bílá a můžete ji obarvit superfood prášky rozpuštěnými ve vodě. 

 

Unicorn dort

Zpět do obchodu