Roláda, to je dezert, který ukrajujete a ukrajujete a za chvíli je pryč :) Exotická růžová roláda je plná svěží chuti, určitě ji vyzkoušejte! Inspiraci připravila skvělá @food.by.katiie
Pink Pitaya roláda
Ingredience
- 2 žloutky + 4 Bílky
- Sladidlo
- Pink Pittaya
Krem :
- 200ml kokosové smetany ke šlehaní
- Vanilkový lusk
- Sladidlo
- Pink Pittaya Powder
Glaze :
- 100ml vody
- Půl lžičky agar agar
- 2 lžíce kokosového kondenzovaného mléka
- Pink Pitaya Powder
Postup
Bílky vyšlehejte zvlášť, žloutky se sladidlem zvlášť. Poté pomalu zašlehejte žloutky do bílků. Nakonec vmíchejte přes síto Pink Pittaya prášek.
Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte cca 7 minut na 170 stupňů.
Těsto vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
-mezitím udělejte krém-
Kokosovou smetanu vyšlehejte se sladidlem, barvivem a vanilkovým luskem. Krém naneste na těsto, zarolujte a dejte do lednice odpočinout.
-mezitím udělejte glaze-
Kokosové kondenzované mléko společně s vodou nechte na ohni rozpustit. Poté přidejte prášek, agar agar a přiveďte k varu.
Glaze nalijte na roládu a dejte do lednice ztuhnout.
Mějte fajn dny,