Safari roláda

Tahle roláda vznikla jako legrace, která se líbila Lauře, když jsem procházela inspirace na Pinterestu. Chtěla jsem nějakou netradiční.. a žirafa na nás vyskočila hned mezi prvními :) Nakonec jsme jí společně opravdu udělaly a kromě velké zábavy kolem pečení se z toho stal nejspíš i náš nový, oblíbený desert :)

Safari roláda

Těsto

  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 3 lžíce kakaa

Krém

  • 3-4 balení mascarpone
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání
  • sladidlo
  • 3 lžíce Sweet Mango Powder
  • 2 lžičky kurkumy

Postup krém:

Dělám nejdříve krém, aby pak ještě ztuhl v lednici. Vyšlehejte smetanu, já používám jen půl  kelímku na 3-4 balení mascarpone. Až bude hustá, opatrně do ní zašlehejte mascarpone a případně sladidlo dle chuti. Pak vmíchejte Sweet Mango Powder, který funguje také jako přírodní sladidlo a 2 lžičky kurkumy pro žlutou barvu. Dejte chladit do lednice než budete mít hotové těsto.

Postup těsto:
Piškot na roládu jsem dělala podle receptu i postupu Kuchařky pro dceru  ZDE. Jsou tam krásně popsány všechny kroky.

A já vám tu popíšu, já docílit žirafy :)) Na pečící papír si namalujte fixem motiv žirafy a pak ho obraťte kresbou dospod. Vzor bude prosvítat. Do zdobícího sáčku dejte světlé těsto a kopírujte jím předkreslenou žirafu. Vznikne vám bílá “síť”. Do ostatního těsta vmíchejte kakao a přelijte opatrně přes síť do tenké vrstvy.

 

IMG-4141-300x225     IMG-4165-300x225

Dejte do trouby na 175’ stupňů na cca 20min. Po upečení postupujte s rolovaním opět dle postupu ZDE. Protože potřebujete motiv žirafy na vnější straně, otočíte před rolováním piškot “dvakrát”.
Po úplném vychladnutí potřete krémem v kombinaci s malinami. Nebojte se dát malin víc než já, ta kombinace chutí je skvělá! :) Zabalte do folie a dejte do lednice, nejlépe přes noc uležet.

 

IMG-4162-600x720

 

Ať se podaří a těším se na vaše “žirafí SAFARI rolády” :)

 

Mějte fajn dny,

 

IMG_8427-2

Zpět do obchodu