Tahle roláda vznikla jako legrace, která se líbila Lauře, když jsem procházela inspirace na Pinterestu. Chtěla jsem nějakou netradiční.. a žirafa na nás vyskočila hned mezi prvními :) Nakonec jsme jí společně opravdu udělaly a kromě velké zábavy kolem pečení se z toho stal nejspíš i náš nový, oblíbený desert :)
Safari roláda
Těsto
- 5 vajec
- 150 g krupicového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 15 ml rostlinného oleje
- 3 lžíce kakaa
Krém
- 3-4 balení mascarpone
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- sladidlo
- 3 lžíce Sweet Mango Powder
- 2 lžičky kurkumy
Postup krém:
Dělám nejdříve krém, aby pak ještě ztuhl v lednici. Vyšlehejte smetanu, já používám jen půl kelímku na 3-4 balení mascarpone. Až bude hustá, opatrně do ní zašlehejte mascarpone a případně sladidlo dle chuti. Pak vmíchejte Sweet Mango Powder, který funguje také jako přírodní sladidlo a 2 lžičky kurkumy pro žlutou barvu. Dejte chladit do lednice než budete mít hotové těsto.
Postup těsto:
Piškot na roládu jsem dělala podle receptu i postupu Kuchařky pro dceru ZDE. Jsou tam krásně popsány všechny kroky.
A já vám tu popíšu, já docílit žirafy :)) Na pečící papír si namalujte fixem motiv žirafy a pak ho obraťte kresbou dospod. Vzor bude prosvítat. Do zdobícího sáčku dejte světlé těsto a kopírujte jím předkreslenou žirafu. Vznikne vám bílá “síť”. Do ostatního těsta vmíchejte kakao a přelijte opatrně přes síť do tenké vrstvy.
Dejte do trouby na 175’ stupňů na cca 20min. Po upečení postupujte s rolovaním opět dle postupu ZDE. Protože potřebujete motiv žirafy na vnější straně, otočíte před rolováním piškot “dvakrát”.
Po úplném vychladnutí potřete krémem v kombinaci s malinami. Nebojte se dát malin víc než já, ta kombinace chutí je skvělá! :) Zabalte do folie a dejte do lednice, nejlépe přes noc uležet.
Ať se podaří a těším se na vaše “žirafí SAFARI rolády” :)
Mějte fajn dny,