Velikonoční vegan sušenky s rakytníkovou náplní podle @food.by.katiie
Ingredience:
- 1,5 hrnku špaldové mouky
- půl hrnku kukuřičného škrobu
- 100g vegan másla nebo Ghí
- práškový Xylitol
- půl hrnku kokosového mléka
“Žloutek” :
- 2 lžíce kokosového kondenzovaného mléka
- Superfood prášek Sea buckthorn
- Šťáva z půlky citronu
Postup:
Smíchejte všechny ingredience na těsto a vytvořte pevné nelepivé těsto. To zabalte do fólie a dejte do lednice na hoďku odpočinout.
Poté těsto vyválejte a vykrájejte vajíčka. Do poloviny vajíček udělejte pomoci malé skleničky díru (na “žloutek”). Dejte na plech a pečte v troubě cca 10 minut na 170 stupňů.
Nechte vychladnout.
-mezitím udělejte “žloutek”-
Kokosové Kondenzované mléko smíchejte s barvivem a citrónovou šťávu a důkladně promíchejte.
Dejte ho do zdobícího pytlíku a sušenky krémem slepte.