Ingredience:
- 1 šálek lepivé rýžové mouky
- 1/4 šálek moučkového cukru
- 1/2 šálek vody
- Superfood prášky podle vaší volby Blue Spirulina, Taro Yam, Pink Pitaya, Sea Buckthorn
Postup:
Smíchejte mouku s cukrem. Postupně přidávejte vodu a míchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta bez hrudek. Rozdělte těsto na několik částí a postupně přidávejte superfood prášky do těsta a hněťte, dokud nedosáhnete požadované barvy.
Rozdělte těsto na menší kousky a formujte kuličky nebo tvary podle preference. Položte je na povrch posypaný moukou, aby se nelepily. Vařte v páře nebo ve vroucí vodě asi 15-20 minut nebo dokud nejsou mochi pružné. Nechte mochi vychladnout. Podávejte samostatně nebo posypané kokosovým či sezamovým posypem. Tímto způsobem můžete vytvořit různé mochi třeba s náplní nebo jahodou.